Aardbeientaart

Aardbeientaart

Porties

8

porties
Bereidingstijd

35

minutes

Ingrediënten

  • 500 gram aardbeien

  • 500 ml melk

  • 125 gram suiker

  • 50 gram puddingpoeder

  • 1 ei

  • bladerdeeg (pak)

Bereiden

  • Zet de melk op het vuur met de helft van de suiker.
  • Meng het puddingpoeder met de andere helft van de suiker en voeg hier een gedeelte (enkel eetlepels) lauwe melk aan toe, alles goed mengen. 
  • Vervolgens giet je dit mengsel bij de kokende melk, laat al roerend kort doorkoken. 
  • Giet de pudding in een kom en laat afkoelen in de koelkast.
  • Rol het kruimeldeeg uit en bak blind (bakken met steunvulling, zoals bv. bonen, erwten, rijst, zodat het deeg niet rijst en je een mooi platte bodem hebt) gedurende 10-15 minuten in de oven op 200 graden. Laat ook de bodem goed afkoelen.
  • De taart is bijna klaar, doe de pudding in je (kruimeldeeg)taart en schik de aardbeien! 

Notities

  • Gebruik verse aardbeien!