Aardbeientaart
Porties
8
portiesBereidingstijd
35
minutesIngrediënten
500 gram aardbeien
500 ml melk
125 gram suiker
50 gram puddingpoeder
1 ei
bladerdeeg (pak)
Bereiden
- Zet de melk op het vuur met de helft van de suiker.
- Meng het puddingpoeder met de andere helft van de suiker en voeg hier een gedeelte (enkel eetlepels) lauwe melk aan toe, alles goed mengen.
- Vervolgens giet je dit mengsel bij de kokende melk, laat al roerend kort doorkoken.
- Giet de pudding in een kom en laat afkoelen in de koelkast.
- Rol het kruimeldeeg uit en bak blind (bakken met steunvulling, zoals bv. bonen, erwten, rijst, zodat het deeg niet rijst en je een mooi platte bodem hebt) gedurende 10-15 minuten in de oven op 200 graden. Laat ook de bodem goed afkoelen.
- De taart is bijna klaar, doe de pudding in je (kruimeldeeg)taart en schik de aardbeien!
Notities
- Gebruik verse aardbeien!