Aardbeientaart

Ingrediënten

Pak Kruimeldeeg
500 ml Melk
50 gram Vanillepuddingpoeder
1 Ei
125 gram Suiker
500 gram Aardbeien

Hoe maak je het?

Stap 1

De vulling (pudding) maken:  Zet de melk op het vuur met de helft van de suiker. Meng het puddingpoeder met de andere helft van de suiker en voeg hier een gedeelte van de lauwe melk samen met de eierdooiers aan toe en vermeng dit goed. 

Als de melk kookt, giet een beetje melk bij het mengsel puddingpoeder zodat alles goed mengt. Vervolgens giet je dit mengsel bij de kokende melk en roeren, laat al roerend kort doorkoken.  Giet alles in een schotel, en laat afkoelen in de koelkast.

Stap 2

Rol het kruimeldeeg af en bak blind (bakken met steunvulling, zoals bv. bonen, erwten, rijst, zodat het deeg niet rijst en je een mooi platte bodem hebt) gedurende 10-15 minuten in de oven. Laat ook afkoelen

Stap 3

De taart is bijna klaar, doe de pudding in je (kruimeldeeg)taart en schik de aardbeien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.