Bolussen, als kind kan ik mij deze zoete, stroperige (koffie)koek herinneren van onze vakanties op de camping in Nederland. Toen ik dit receptje tegenkwam moest ik het uittesten, er zijn helaas wel erg veel verschillende recepten te vinden.

Ik heb het recept zelf wat samengesteld, vooral met gewone zelfrijzende bloem (ik ga altijd voor de makkelijkst oplossing) en zonder rozijnen (in mijn herinnering zaten er geen rozijnen in de bolus). Een vereenvoudig receptje dus!

Deze bolus is minder plakkerig als in mijn herinnering maar wel heerlijk, de kaneel/bastardsuiker is een mooie combinatie en ook thuis werd het goedgekeurd, ze waren dan ook erg snel op.

Ingredienten:

400 gram zelfrijzende bloem
240 ml melk
60 gram boter
1 ei
200 gram bruine bastardsuiker
citroensap
kaneel

Hoe maak je deze bolussen? Neem hier een kijkje: https://www.youtube.com/watch?v=X3o66Tbik7M