Oorlogskeuken Deel 2: Bruine petatten

Aflevering 2 van “Oorlogskeuken”. Omdat ik enkel basis ingrediënten in huis heb (door binnen te blijven / Quarantaine) was ik op zoek naar makkelijke, goedkope gerechten en kwam ik heel wat oorlogsrecepten tegen.

Bruine petatten zijn héél gemakkelijk te maken, je hebt enkel aardappelen, ajuinen en iets van vlees/vis nodig. In het origineel recept wordt het met gebakken haring opgediend, maar dat had ik niet in huis.

Het recept dat ik heb gebruikt is een mengeling van datgene dat ik online heb gevonden, dus ik ben niet 100% bij het origineel gebleven. Met dank aan de website Seniorennet voor enkele recepten/ideeën: http://blog.seniorennet.be/oorlogskeuken_asg/archief.php?ID=955353

Ingredienten:

3 aardappelen
1 ajuin
peper en zout
frankfurter worstjes

Ben je nieuwsgierig naar het resultaat, neem een kijkje: https://www.youtube.com/watch?v=wGFHoROEmek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.