Bake Off @ Home – Aardbeientaart (Lucas)

Doe mee aan Bake Off @ Home , dat was de oproep die Wim deed en waar ik graag mee aan deelneem.

Gekopieerd van de website (Vier): “Tijdens de lockdown (her)ontdekte Vlaanderen het thuisbakken. Vlaanderen werd plots één grote Bake Off: we gingen massaal cake, brood en taarten bakken. Winkelrekken getuigden van bloemschaarste, en de bakhype werd nog groter. Om het pas verworven baktalent te omarmen en als het ware nog meer aan te wakkeren, kan je vanaf 3 juni 2020 elke woensdag genieten van Bake Off @ Home, een gloednieuw programma waar de opmerkelijkste kandidaten uit de voorbije seizoenen van Bake Off Vlaanderen bekend én onbekend bakkend Vlaanderen aanmoedigen om aan de slag te gaan in hun eigen keuken.”

Ik maakte het aardbeientaartje van Lucas.

Ingredienten:

Zanddeeg
90 gram bloemsuiker
250 gram patisseriebloem
30 gram amandelpoeder
135 gram koude boter
1 ei
zout

Voor de pudding
500 ml melk
125 gram suiker
50 gram puddingpoeder
1 eidooier

Aardbeien

Hoe maak je deze aardbeientaart? Neem hier een kijkje: https://www.youtube.com/watch?v=xV9IOxuMOqg&t