Appeltaart

Voor deze appeltaart gebruikte ik het recept uit het Libelle kookboek “Fantastisch fruit”, 60 recepten van desserts, gebak & co. ik zocht vooral een goede bodem voor de appeltaart, dit recept is makkelijk te maken met ook niet al te veel ingrediënten. Ik liet de noten en rozijnen uit het recept weg, en gebruikte enkel appels, kaneel en bruine suiker als vulling. Ook de boventopping met de overschot van het deeg heb ik niet gebruikt, zo kon ik van dit deeg 2 bodems maken en dat vond ik interessanter dan 1 taart 😉

De overschot van het deeg heb ik in de diepvries bewaard zodat deze al klaar staat voor volgende keer.

Ingredienten:

Deeg
350 g bakmeel
175 g suiker
225 g roomboter
1 ei
1 eidooier
zout

Voor de vulling
1 kg appels
kaneel
100 g bruine suiker
eventueel noten en rozijnen

Hoe maak je deze appeltaart? Neem hier een kijkje: https://www.youtube.com/watch?v=xCwgVVhbbQI