Mede / Honingwijn

Mede is een alcoholische drank die gemaakt wordt door honing en water te laten vergisten, het wordt ook wel honingwijn genoemd. Mede is een eeuwenoude drank die al minstens 8000 jaar gedronken wordt van Ethiopië – de tej – tot Scandinavië. De drank kan zowel warm als koud gedronken worden (volgens Wikipedia).

Ik drink af en toe graag een glaasje witte wijn of cava, en had op conventies de grote standen met allerlei verschillende mede’s al zien staan, maar had er nog nooit eentje geproefd. Toen ik de aanbieding van Taranartos zag (gratis verzending naar België en Nederland) vanaf 6 flessen en ik ook nog een kortingscode had zien passeren was de verleiding te groot en heb ik mijn bestelling geplaatst. Ik heb voor 6 verschillende medes gekozen, de keuzes waren een combinatie tussen: wat ik graag lust, prijs en in overleg met de partner (die weer andere smaken graag lust).

De eerste 3 flessen zijn ondertussen geopend: Vuurdraak, Heksenbloed en Mede met Karamel. Benieuwd wat ik ervan vind? Neem dan een kijkje naar de video.

Wil je zelf bestellen? Ik heb deze mede gekocht bij Taranartos:

Wil je meer weten of mede, neem hier een kijkje: https://www.youtube.com/watch?v=D-3Yy5SD3I8