Deze week is het “week van de eclair” (15 t.e.m. 21 juni 2020). Een eclair is een zacht langwerpig gebakje met een zachte vulling en een chocolade- of glazuurlaagje, afkomstig van Frankrijk. Ik maakte mijn eclairs met een chocolade en roze citroenglazuur maar ik heb ze ook al gemaakt met koffie en mokkaglazuur. Het recept is erg eenvoudig, het maken zelf duurt wat langer omdat je eerst het soezen/eclair deeg moet maken, dan de banketbakkersroom en daarna nog de glazuur. Maar eens je de basistechnieken onder de knie hebt, wordt het makkelijker en kan je ook nieuwe combinaties bedenken.

Ingredienten:

Soezendeeg
100 g boter
100 ml melk
100 ml water
150 g patisseriebloem
7 eieren
zout

Voor de pudding
500 ml melk
125 gram suiker
50 gram puddingpoeder
1 eidooier

Voor de glazuur (chocolade + citroen)
bloemsuiker
cacaopoeder
citroensap
rode kleurstof

Hoe maak je deze eclairs? Neem hier een kijkje: https://www.youtube.com/watch?v=Wkk87EU1sDE