Mokka ijs

Vooral in de zomer snak ik soms naar een ijsje, maar ook in de winter kan het af en toe smaken. Maar ik ben kieskeurig op mijn ijs, vooral vanilleijs moet de juiste smaak hebben of ik lust het niet (weetje; ik lust geen yoghurt, als de smaak van ijs ook maar iets in die richting doet vermoeden dan schuif ik het al van mij af).

Ik had al wat receptjes opgezocht en na wat wikken en wegen toch besloten om een ijsmachine aan te schaffen. Ik heb gekozen voor de Domo ijsmaker met ingebouwde compressor, dat vond ik handiger. Het nadeel is dat het natuurlijk weer een extra toestel is en dus plaats inneemt), met als gevolg dat de de ijsmachine in de berging bij de wasmachine en droogkast staat (zie filmpje). Ik ben erg tevreden van deze ijsmachine, het ijs wordt goed gemengd, op 40 minuten klaar en ook niet teveel afwas nadien.

Voor de recepten was het nog wat zoeken, maar dit recept van mokka / koffie ijs is heerlijk. Het is een warme bereiding, dus na het maken laat ik het eerst nog afkoelen in de ijskast voor ik het in de ijsmachine doe.

Ingredienten:

mokka-ijs
3 à 4 koffielepels oploskoffie
4 eierdooiers
4 dl melk
2 dl room
180 gram suiker

Hoe maak ik mijn mokka ijs? Neem hier een kijkje: https://www.youtube.com/watch?v=bsxz21BlCfE