Wafels bakken

Heerlijke wafeltjes, makkelijk basisrecept voor wafels in het wafelijzer. Aan het basisrecept kan je ook nog altijd cacaopoeder toevoegen voor chocoladewafels (of helft om helft). Ook heerlijk met wat fruit (aardbeien, frambozen, …) en vanilleijs. Met dit recept maak je +- 20 wafeltjes.

Ingredienten:

200 gram boter
250 gram patisseriebloem
150 gram suiker
3 eieren
1/2 koffielepel bakpoeder en snuifje zout
1 zakje vanillesuiker

Hoe maak je het:

Laat de boter eerst smelten (in kookpot op een laag vuur).

In een mengkom voeg je bloem, bakpoeder, zout,suiker en vanillesuiker samen, breek de eieren en doe ze ook in de kom. Meng dit beslag al met de mixer. Voeg als laatste de gesmolten boter toe, mix alles tot een mooi glad beslag.

Dek de mengkom af (ik doe er plastic folie over) en zet een uurtje in de ijskast.

Vet je wafelijzer goed in in, dit is daarna niet meer nodig (enkel de eerste keer voor je gaat bakken). Verwarm het wafelijzer op de hoogste stand.

Leg een bolletje beslag in het wafelijzer (eentje in elke vorm) en bak ze tot twee goudbruine wafeltjes. Gebruik een vork om de wafels uit het ijzer te halen.

Leg de versgebakken wafels op een rooster zodat ze kunnen afkoelen.

Wil je even volgen hoe ik ze maak? Neem dan een kijkje op mijn YouTube kanaal: https://www.youtube.com/watch?v=bsxz21BlCfE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.