Clafoutis

Lust je ook graag kersen? Een clafoutis is een Frans gebak met kers dat als nagerecht wordt gegeten. Het wordt gemaakt met kersen, die worden overgoten met een beslag van eieren, melk, bloem en suiker. Een nagerechtje dat lijkt op pannenkoeken, en lauw of koud gegeten kan worden, makkelijk en snel klaar.

Ingredienten:

350 gram kersen
150 gram bloem
200 ml melk
200 ml slagroom
80 g suiker
4 eieren
Vanille-extract

Hoe maak je het:

Verwarm je oven voor op 170 graden.

Meng bloem, melk, slagroom, vanille-extract, suiker en eieren in een kom door elkaar.

Vet je vorm in met boter. Verdeel de (ontpitte) kersen erover, en giet je beslag uit.

Bak de clafoutis in ongeveer 45 minuten goudbruin (ik zet mijn clafoutis net onder het midden in de oven).

Wil je even volgen hoe ik ze maak? Neem dan een kijkje op mijn YouTube kanaal: https://www.youtube.com/watch?v=ODen75__uKA&t

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.