Rozijnenbrood

Rozijnenbrood, ik heb deze in een gewone cakevorm gemaakt maar elke vorm is mogelijk.

Wil je een mooi wit broodje met rozijntjes, dan laat je het deeg 2x 40 minuten rustig rijzen (op een warme, stabiele plaats). Ik hou er zelf van dat de rozijnen met het deeg gemixt is zodat het brood niet meer wit is, en de rozijntjes er volledig in verdeeld zijn, daarom heb ik ze in de broodmachine 40 minuten met rozijntjes laten kneden; niet de “klassieke” manier maar zo vind ik het het allerlekkerst.

Ingredienten:

Rozijnenbrood

500 gram bloem
100 gram boter + 200 ml melk
50 gram suiker + 2 eieren
11 gram droge gist + 4 gram zout
rozijnen

Hoe maak ik dit rozijnenbrood? Neem hier een kijkje: https://www.youtube.com/watch?v=2F-hQbWzdTc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.