Wanneer we vroeger bij oma (bomma) op bezoek gingen, stond er als nagerecht gegarandeerd Betterfood pudding op tafel. Koekjes en pudding, dat kan niet anders dan lekker zijn. Snel en makkelijk klaar, enkel het grillen in de oven vergt wat aandacht, ik laat ze gemiddeld 3 minuten aan elke kant grillen.
Betterfoodpudding
Difficulty: BeginnerPorties
8
portiesBereidingstijd
30
minutesIngrediënten
betterfoodkoeken
500 ml melk
75 gram suiker
1 zakje vanillepoeder
basterdsuiker
Bereiden
- Verkruimel de koekjes tot ze fijn zijn.
- Voeg 6 eetlepels basterdsuiker bij de verkruimelde koekjes.
- Nu maken we de pudding, laat de melk koken (hou een klein beetje over voor te mengen met de vanillepoeder) en doe er de helft van de suiker bij.
- Meng ondertussen het klein beetje melk + suiker + vanillepoeder tot een glad mengsel.
- Van zodra de melk kookt, doe je het mengsel erbij, goed roeren. Je pudding is nu klaar.
- Neem een ovenschaal en vet deze in met wat olie, doe de eerste laag koekjes erop. Besprenkel de koekjes met wat melk.
- Daarna de laag pudding, en terug een laat koekjes met wat melk.
- Als laatste leg je er enkele stukjes boter op.
- Zet alles even onder de grill (2-3 minuten), en keer de pudding om, de andere kant ook even grillen.
Recept Video
Notities
- Deze pudding is het lekkerst koud, zet hem dus enkele uren in de ijskast.