Deze koekjes heten ijsbergjes, iced gem, gesuikerde mokjes, er zijn vele benamingen. Het idee om deze koekjes te maken komt omdat ik ze ineens volop zag verschijnen op enkele kook/bakgroepen op facebook. Ik wilde ze zelf ook eens uittesten. Het deeg is een klassiek zanddeeg, en de icing heb ik ook zoals gewoonlijk gemaakt MAAR met meer bloemsuiker om de toefjes mooi hoog te krijgen.
Iced Gems
Difficulty: GevorderdPorties
15
portiesBereidingstijd
1
hourIngrediënten
400 gram bloem
50 gram vanillesuiker + 150 gram witte suiker
200 gram boter
1 ei + 2 eiwitten
400 à 450 gram bloemsuiker
citroensap
kleurstof
Bereiden
- Eerst maken we het zanddeeg: mix de suiker en de boter.
- Voeg het ei toe, en als laatste de bloem.
- Kneed een mooi vast deeg, als het deeg klaar is, pak het dan in folie in en plaats het minsten een uurtje in de ijskast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het deeg uit en steek je vormpjes eruit.
- +- 6 à 10 minuten in de oven.
- Voor de Royal icing, splitsen we 2 eieren. Je hebt enkel het eiwit nodig.
- Voeg 2 koffielepels citroensap aan de eiwitten toe.
- Mix het eiwit.
- Voeg de bloemsuiker toe, tot je een vast glazuur krijgt.
- Voeg je kleurstof toe en meng goed
- Nu kan je alles samenstellen, doe de icing in een spuitzak en stel de koekjes samen.
Recept Video
Notities
- Wil je geen verse eiwitten gebruiken, gebruik dan eiwitpoeder.