Zoete aardappelsoep

S’middags probeer ik zoveel mogelijk af te wisselen en niet altijd voor een broodmaaltijd te kiezen, soep komt dus regelmatig op de menu. Ook hierin probeer ik voor verse en gezonde soep te kiezen. Ik eet mijn soep meestal zonder iets erbij, of soms met wat rijst. Als nagerecht neem ik altijd nog een stukje fruit.

Zoete aardappelsoep

Difficulty: Beginner
Porties

4

porties
Bereidingstijd

30

minutes

Ingrediënten

  • 500 gram zoete aardappel

  • 200 gram wortelen

  • 3 tomaten

  • 1 ui

  • halve paprika

  • 2 bouillonblokjes

  • gember, knoflook & kruiden

Bereiden

  • Kook 1 liter water en doe er 2 groente-bouillonblokjes bij.
  • Snij alle groenten in stukjes.
  • Stoof de ajuin, samen met de knoflook en de gember.
  • Voeg de zoete aardappelen toe en laat 5 minuutjes op een zacht vuurtje staan.
  • Voeg daarna de wortelen en paprika toe.
  • Daarna de tomaten en een beetje tomatenpulp.
  • Als laatste de groente bouillon, laat nu alles een 20 minuten op een matig vuurtje staan.
  • Alles blenden, smakelijk!

Recept Video

Notities

  • Als de soep te vast is, voeg dan nog wat water toe.