Deze Frambozen crumble bars / repen zijn ideaal als snack of ontbijt.
Frambozen Crumble Repen
Difficulty: BeginnerPorties
10
portiesBereidingstijd
1
hourIngrediënten
125 gram havermout
200 gram havermeel
90 gram bruine suiker
120 gram boter
300 gram frambozen
2 eetlepels honing
15 ml bakpoeder
5 ml zout
15 ml aardappelzetmeel
Citroensap
Vanille extract
Bereiden
- Smelt de boter.
- Meng de havermout + havermeel, bruine suiker, bakpoeder, zout + gesmolten boter samen.
- Doe dit mengsel (2/3) in een ovenschaal (waar je bakpapier in hebt gelegd), goed aandrukken
- Zet de frambozen, honing, vanille, citroensap op het vuur.
- Los een koffielepel aardappelzetmeel op in water, en voeg dit stilaan bij je frambozenmengsel tot je het dik genoeg vind.
- Doe de frambozen in de overschaal (over de crumble).
- Voeg het resterende havermoutmengsel over de frambozen. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- De overschaal een 20 minuten in de oven op 180 graden, daarna laten afkoelen en nog een 30 minuten in de koelkast tot alles goed koud is.
- In repen snijden
Recept Video
Notities
- De honing kan je ook vervangen door suiker (+- 30 gram suiker).