Havermout repen met framboos

Deze Frambozen crumble bars / repen zijn ideaal als snack of ontbijt.

Frambozen Crumble Repen

Difficulty: Beginner
Porties

10

porties
Bereidingstijd

1

hour 

Ingrediënten

  • 125 gram havermout

  • 200 gram havermeel

  • 90 gram bruine suiker

  • 120 gram boter

  • 300 gram frambozen

  • 2 eetlepels honing

  • 15 ml bakpoeder

  • 5 ml zout

  • 15 ml aardappelzetmeel

  • Citroensap

  • Vanille extract

Bereiden

  • Smelt de boter.
  • Meng de havermout + havermeel, bruine suiker, bakpoeder, zout + gesmolten boter samen.
  • Doe dit mengsel (2/3) in een ovenschaal (waar je bakpapier in hebt gelegd), goed aandrukken
  • Zet de frambozen, honing, vanille, citroensap op het vuur.
  • Los een koffielepel aardappelzetmeel op in water, en voeg dit stilaan bij je frambozenmengsel tot je het dik genoeg vind.
  • Doe de frambozen in de overschaal (over de crumble).
  • Voeg het resterende havermoutmengsel over de frambozen. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • De overschaal een 20 minuten in de oven op 180 graden, daarna laten afkoelen en nog een 30 minuten in de koelkast tot alles goed koud is.
  • In repen snijden

Recept Video

Notities

  • De honing kan je ook vervangen door suiker (+- 30 gram suiker).