Onigirazu & Onigiri basis

Onigiri is een gerecht dat vaak gemaakt wordt om in een bentobox mee te nemen. Het is erg geschikt voor een picknick of als eenvoudige snack. Wat betekent ‘onigiri’ nu eigenlijk? Het is het Japanse woord voor ‘rijstballetje’ of ‘musubi’ en betekent letterlijk rijst die je in je hand vast kunt houden. Er zijn verschillende soorten onigiri omdat je er elke vulling in kunt doen die je maar lekker vindt of de rijst gewoon zonder vulling op kunt eten (bron: wikihow).

Je kunt er dan ook werkelijk alle kanten mee op, een vulling van tonijn, rundsvlees, omelte, wat je zelf ook maar lust…

Onigirazu is een variant van onigiri: de vulling wordt over de hele lengte verspreid, dus elke hap bevat lekker veel smaak. Zo krijg je dus een Sushi Sandwich, handig om mee te nemen.

Onigirazu & Onigiri basis

Difficulty: Beginner
Porties

1

porties
Bereidingstijd

10

minutes

Ingrediënten

  • Nori-vellen

  • Sushi rijst

  • Vulling naar keuze

    Recept Video

    Notities

    • Heb je geen sushirijst in huis. Kook dan gewone rijst en doe er een beetje aardappelzetmeel bij (los het eerst op, klein eetlepeltje aardappelzetmeel + water).